Friday, 22 August 2008

SUNSET IN SPERLONGA (signature drink)


ITALIAN VERSION (scroll down for the english one)

Dedicato a questo meraviglioso frutto di cui il mio paese d'origine abbonda
http://www.comune.sperlonga.lt.it

INGREDIENTI:
2 Oz Bourbon Whiskey
Polpa di 2 Fichi d'India di media grandezza (a fettine)
3/4 Oz Sciroppo di zucchero aromatizzato con peel di arance e zenzero
3/4 Oz Succo di limone fresco
Gocce di bianco d'uovo pastorizzato

METODO:
Pestare i Fichi d'India in un mixing glass
Aggiungere gli ingredienti e mescolare prima di aggiungere il ghiaccio
Aggiungere il ghiaccio e shakerare vigorosamente
Filtrare con strainer e passino a maglia fine su ghiaccio fresco in un double old fashioned
Decorare con fette di Fico d'India



ENGLISH VERSION

Dedicated to this wonderful fruit that is found in abundance in my home town
http://www.comune.sperlonga.lt.it

INGREDIENTS:
2 Oz Bourbon Whiskey
Pulp of 2 medium sized Prickly Pears (sliced)
3/4 Oz Orange zest and ginger flavoured simple syrup
3/4 Oz Fresh Lemon Juice
Dashes of Pasteurized Egg White

METHOD:
Muddle Prickly Pears into a mixing glass
Add the ingredients and stir a little before adding the ice
Add ice and shake vigorously
Fine Strain over fresh ice in a double old fashioned glass
Garnish with slices of Prickly Pears

No comments: